Zásady ochrany osobních údajů (GDPR)

Děkujeme za Vaši návštěvu na stránkách www.akropolis.cz. Dovolte nám, abychom vás informovali, jak zpracováváme vaše osobní údaje. Na této stránce naleznete přehled hlavních principů ochrany osobních údajů.
Osobní údaje, které jsou získávány během návštěvy těchto webových stránek, zpracováváme v souladu se Zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů a s přihlédnutím k nové normě platné od 25. 5. 2018, NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů (dále jako „GDPR“), vše v platném znění.

Správce osobních údajů

Nová Akropolis, z.s. (IČO: 65994523, DIČ: CZ65994523) je správcem osobních údajů na výše uvedených webových stránkách.
Sídlo: Varšavská 19, Praha 2, 120 00
e-mailové adresy: nova@akropolis.cz

Získávání a zpracovávání osobních údajů

Vaše údaje získáváme pouze na svých webových stránkách či přes formuláře, kam vy osobně vyplníte svůj e-mail, případně další osobní údaje.
Jedná se tak nejčastěji o údaje, které nám sdělíte při registraci k některé z našich služeb:
E-mail
Jméno a příjmení 
Telefonní číslo
(položky, které jsou povinné, jsou vždy označeny hvězdičkou)

a dále údaje, které získáme tím, že používáte naše služby:
IP adresa
soubory cookies (v případě online služeb)
případně jiný online identifikátor
webovou stránku, z které nás navštívíte, datum a délku návštěvy. 

Účel zpracování Vašich osobních údajů a právní základ zpracování osobních údajů

Rezervace na akci (smluvní vztah) a následně zaslaný e-mail s připomínkou akce, přihláška na kurzy a semináře (smluvní vztah), přihláška k odběru elektronického bulletinu (Váš souhlas), dotazy ze stránek (Váš souhlas). 
Pokud chcete být pravidelně informováni o akcích prostřednictvím elektronického bulletinu (jednou měsíčně), vaše údaje budou uloženy do databáze správce.

Souhlas se zpracováním osobních údajů

Odesláním webového formuláře souhlasí návštěvník webu se zařazením všech jím vyplněných osobních údajů do databáze správce, a s jejich následným zpracováním, a to na dobu do odvolání souhlasu. Odvolat souhlas je možné na nova@akropolis.cz.

Možnost odhlášení z odběru

V případě odběru elektronického bulletinu se z odběru můžete kdykoliv odhlásit zasláním e-mailu na nova@akropolis.cz, kde v předmětu uvedete slovo STOPINFO.

Jak dlouho Vaše údaje zpracováváme?

Vaše údaje budeme zpracovávat do okamžiku, kdy se odhlásíte z odběru.

Vaše práva v souvislosti se zpracováním osobních údajů

Pokud máte otázky týkající se zpracování vašich osobních údajů, můžete je směřovat na nova@akropolis.cz, kde vám jsme k dispozici nejen v případě žádosti o informace, ale i v případě podnětů nebo stížností. Na požádání vám zašleme dle možností obratem, zda a jaké osobní údaje máme o vás zaznamenané. Pokud by navzdory našim snahám o správnost údajů a aktuálnost byly zaznamenány nesprávné informace, na požádání je opravíme.
Samozřejmě, že můžete požadovat odvolání svého souhlasu, omezení zpracování, provedení opravy, doplnění nebo likvidaci osobních údajů, přenos osobních údajů, případně kompletní výmaz těchto údajů (právo „být zapomenut“). Další práva jsou stanovena v zákoně o ochraně osobních údajů a v obecném nařízení o ochraně osobních údajů „GDPR“ po nabytí jeho účinnosti.
Dozorovým orgánem je Úřad pro ochranu osobních údajů.

Bezpečnost

Přijímáme technická, organizační a bezpečnostní opatření, abychom chránili u nás vedené údaje proti manipulaci, ztrátě, zničení a zásahu nepovolaných osob. Vše v souladu s platnou českou a evropskou legislativou.

Použití a postoupení osobních údajů

Vaše osobní údaje jsou ukládány v databázi s přísným zabezpečením proti zneužití a nejsou poskytovány dalším stranám v České republice ani do třetích zemí. 
Postoupení osobních údajů státním zařízením a úřadům následuje jen v rámci závazných právních předpisů. 

Cookies

Cookies používáme k tomu, abychom mohli sledovat preference návštěvníků a mohli podle toho optimálně vytvářet webové stránky. Cookies jsou malé “soubory”, které se uloží na váš pevný disk. To vede k usnadnění navigace a zajištění vysoké míry uživatelského komfortu webové stránky. Cookies se mohou využívat ke zjištění, zda jste už ze svého počítače navštívili naše stránky. Identifikuje se pouze cookie na Vašem počítači.
Používání cookies můžete deaktivovat ve vašem internetovém prohlížeči.

Jak nás můžete kontaktovat?

V případě jakéhokoli dotazu na ochranu osobních údajů či odvolání souhlasu s dalším zpracováním Vašich osobních údajů prosím využijte kontaktního formuláře nebo na adrese osobně či písemně: Nová Akropolis, z.s. Varšavská 19, Praha 2, 120 00, k rukám ředitele/tajemníka.